top of page
_VDV5265.jpg

Terug in de tijd

GESCHIEDENIS.png

Het verhaal van Brownies&downieS begint op een bijzondere plek. Namelijk de – toenmalige -  Bernadetteschool in Oss. Thijs volgde een opleiding aan het CIOS en moest daarvoor op zoek naar een stage plek. Hij zocht in de revalidatie, maar kwam vanwege weinig stageplekken in die sector terecht op de Bernadetteschool, een school voor speciaal onderwijs. In eerste instantie zag Thijs dit niet zo zitten, maar hij besloot er toch voor te gaan. Na dag één was hij direct verkocht.

Na zijn opleiding wilde Thijs iets met zijn ervaringen doen. Als bijbaan werkte hij als hulpkok bij Hutten, een groot cateringbedrijf in Veghel. Zijn liefde voor horeca en zijn ervaringen op de Bernadetteschool wilde hij graag combineren. Van daaruit kwam hij op het idee van een lunchzaak waarbij gewerkt zou worden met mensen met een verstandelijke beperking. Dit werd het begin van Brownies&downieS. Het initiatief was misschien niet helemaal nieuw in Nederland, maar op de manier waarop Thijs het wilde doen werd het wél uniek.

34235090__T4A3198_1920px.jpg

2010

Na maanden van voorbereiding werd in 2010 de eerste vestiging van Brownies&downieS geopend in Veghel. Het concept bleek een doorslaand succes ondanks de zware tijden in de horeca.

Het aanbod van kwalitatief hoogstaande gerechten in combinatie met de unieke service van de bijzondere medewerkers zorgde voor een nieuw en uniek horeca concept in Nederland.

_VDV5273.jpg

2011 - 2012

Door de vele zorg aanvragen van ouders is in de loop van 2011 het idee ontstaan om in de directe omgeving een tweede vestiging te openen. Zo werd in 2012 een tweede vestiging in Sint-Oedenrode geopend.

Wij openen onze allereerste franchise locatie in Asten, het startsein van misschien wel iets heel moois.
Brownies&downieS als franchiseformule, wie had dat ooit gedacht in 2010?

2014

Wow! Er zijn al 10 vestigingen van Brownies&downieS in Nederland, voornamelijk in Brabant.

Inmiddels is onze 10e vestiging geopend in Oisterwijk.

Nu willen we ervoor gaan zorgen dat ook de rest van Nederland kan genieten van Brownies&downieS.

Oisterwijk6.jpg
Kaapstad2.jpg

2015

Dit is het jaar waarin wij onze grenzen verleggen,
letterlijk en figuurlijk. 
Wij openen namelijk vestigingen in Baarle-Hertog, België en in Kaapstad, Zuid-Afrika.

2016 - 2017

Wat een jaar, inmiddels groeien we door naar 40 vestigingen verspreid door heel Nederland. Daarnaast zijn we een hele toffe samenwerking aangegaan met de Dirk Kuyt Foundation.

Wist je dat we inmiddels ook een eigen boek hebben uitgebracht: Het Grote Brownies&downieS Taartenboek.
 

Dit mochten we samen met Dirk laten zien tijdens RTL Late Night. Cool he?!

IMG_1844.JPG
IMG_4232.JPG

2022

54 VESTIGINGEN

2 LANDEN

90 ONDERNEMERS

1183 BIJZONDERE COLLEGA'S

1 GROTE FAMILIE

bottom of page