'Wij geven onze medewerkers veel verantwoordelijkheden'

Deze keer nemen we jullie graag mee in het verhaal van Frank (29) en Nicole (27) uit Groningen. Sinds 2016 zijn zij enthousiaste restaurant eigenaren van Brownies&downieS. Samen genieten zij volop van de opmerkingen en grapjes van hun bijzondere medewerkers. Lees hieronder verder.


Waar is Brownies&downieS sterk in volgens jullie?

Brownies&downieS staat echt als een merk in Nederland en heeft veel bekendheid. Hoe ze dit voor elkaar hebben gekregen vinden wij echt uniek.


Waar zijn jullie goed in en wat willen jullie graag doorgeven/meegeven aan je medewerkers?

Wij geven onze toppers veel verantwoordelijkheden. Zo gaan ze allemaal zelfstandig naar gasten toe om bestellingen op te nemen. Zelfs degenen die niet kunnen lezen en/of schrijven of iemand die doof is. Wij geven hen de tools zodat ze dit toch zelfstandig kunnen. Natuurlijk we zorgen ervoor dat we altijd op de achtergrond zijn om ze te helpen waar nodig.
Waarom heb je destijds gekozen voor Brownies&downieS?

Wij hadden al vaak tegen elkaar gezegd ooit een restaurant te willen openen. Daarnaast wilden we ook werken met mensen met een beperking of afstand tot de arbeidsmarkt. Toekomstplannen voor als we jaar 40 of 50 jaar zouden zijn. Plots hoorden wij van Brownies&downieS en zagen dat zij precies dat deden wat wij voor in de toekomst bedacht hadden. Door ons enthousiasme hebben we onze plannen een stuk eerder uitgevoerd.


Wat vinden jullie in het bijzonder leuk aan de samenwerking met jullie unieke medewerkers?

De opmerkingen, de grapjes, de logica. Sinds een tijdje verzamelen we alle grappige uitspraken, want dat zijn er nogal wat.


Wat is jullie leukste moment?

In 2018 was het Koningshuis met Koningsdag in Groningen en stonden wij aan de route. Hieraan vooraf mochten we ook naar het Koningsdag-concert en hebben we meerdere televisie-interviews gehad. In 2019 stonden we 10 dagen achter elkaar op hét festival van Groningen, Noorderzon. Het brengt ons zoveel dierbare momenten...

301 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven