
Ingrediënten:
Bodem:
Stroopwafelkruimels 300gr
Boter 120

Vulling:
Goudse stroopwafels 1,5 pak
Monchou 600 gr
Basterdsuiker 50 gr
Vanillesuiker 2 zakjes
Kaneel 2 EL
Slagroom 500 ml
Klop-fix 2 zakjes
Topping:
Goudse ministroopwafels 1 zakje
Kristalsuiker 100 gr
Water 350 ml
Kookroom 750 ML
Boter 0,5 EL
Extra:
Keukenmachine
Springvorm 26 cm
Pan
Bodem:
1. Doe de stroopwafelkruimels in de Magimix en draai ze fijn,
2. Smelt ondertussen de boter in een pan.
3. Vet de springvorm in en bind het geheel.
4. Voeg de stroopwafelkruimels bij de gesmolten boter en meng deze.
5. Vul de springvorm met de boterkruimelmix en verdeel deze over de bodem van de springvorm.
6. Druk de bodem goed aan.
Vulling:
1. Neem het pak stroopwafels en hak of snijd de stroopwafels in kleine stukjes.
2. Klop de Monchou los. Klop de slagroom en de Klop-Fix stijf en voeg hier de kaneel, basterdsuiker en vanillesuiker aan toe.
3. Neem de stukken stroopwafel en verwarm deze even kort in een pan kort in een pan of smelt au-bainmarie, zodat de stroop lekker kleverig wordt. (Bewaar een stuk stroopwafel voor in de taart).
4. Doe een laag van het monchoumengsel over de bodem in de springvorm en leg hierover een laag met stukken stroopwafel. Eindig vervolgens weer met een laaf van het monchoumengsel.
5. Herhaal stap 4 twee maal
6. Zet de taart minimaal 2 uur in de koelkast om hem op te laten stijven.
Topping:
1. Doe het water en de kristalsuiker in een pan en breng dit langzaam aan de kook. Niet roeren tijdens het koken.
2. Laat het suikermengsel rustig doorkoken totdat je een mooie lichte karamelkleur hebt.
3. Haal de pan van het vuur.
4. Giet vervolgens de kookroom bij de karamel en roer dit goed door elkaar.
5. Voeg hierna de boter toe en vind het geheel tot een mooie karamelsaus.
6. De karamelsaus wordt tijdens het afkoelproces dikker.
7. Gebruik de mini Goudse stroopwafels en de karamelsaus voor de garnering van de taart.