HAND IN HAND

Logo Dirk Kuyt Foundation.png

Sinds 2016 zijn Brownies&downieS en de Dirk Kuyt Foundation kameraden. We hebben de handen ineen geslagen en werken als officiële partners samen om onze medewerkers ook met sport in aanraking te brengen.

 

Dirk Kuyt richtte in 2005 zijn Foundation op vanuit een persoonlijke drive om iets terug te doen voor de maatschappij. Sporten is voor velen van ons vanzelfsprekend, maar voor mensen met een beperking is dit helaas niet altijd het geval. Met zijn Foundation wilde Dirk aan deze groep mensen laten zien hoe leuk sporten is. Niet alleen als fysieke inspanning, maar ook om je sociale omgeving te verbreden. In samenwerking met diverse sportbonden, stichtingen en verenigingen organiseert de Dirk Kuyt Foundation nu jaarlijks tal van sportevenementen voor mensen met een beperking.

 

Wij weten als geen ander dat – helaas – nog niet alles vanzelfsprekend is voor mensen met een beperking. Brownies&downieS biedt hen al kansen op het gebied van werk. Maar Thijs (oprichter) wilde meer. Hij wilde zijn medewerkers ook buiten werktijd kansen bieden. Toen hij Dirk op de radio over zijn Foundation hoorde praten, trok Thijs de stoute schoenen aan en bracht de twee partijen zo met elkaar in contact.

 

Nu organiseert de Dirk Kuyt Foundation jaarlijks een Brownies&downieS sportdag, waar alle medewerkers kennis maken met diverse sporten en hun collega’s in een andere setting meemaken. De sportdag heeft nu twee keer plaatsgevonden en is een waar succes. Het enthousiasme spat van alle gezichten af. Het fanatisme is duidelijk aanwezig, de teams strijden fel.  En moe, maar voldaan gaat iedereen huiswaarts. Vol met mooie herinneringen van weer een fantastische dag.

 

Brownies&downieS geniet dus van mooie, goed georganiseerde evenementen van de Dirk Kuyt Foundation. Maar ze doen daar ook wat voor terug. Zo zet Brownies&downieS zich op diverse manieren in om de activiteiten van de Dirk Kuyt Foundation mogelijk te maken. Zo is een deel van de opbrengst van het Grote Brownies&downieS Taartenboek naar de Foundation gegaan en zijn er regelmatig acties waarbij de Foundation wordt gesteund.

 

Zo steunen beide partijen elkaar, als echte kameraden. Een goede combinatie en een gezamenlijk belang. Dat is de basis voor de beste samenwerking.

VERSER DAN VERS

Smeding Groenten en Fruit zorgt er iedere dag weer voor dat alle Brownies&downieS vestigingen voorzien zijn van allerlei verse groenten en fruit.

 

Het familiebedrijf begon zo’n tachtig jaar geleden in een klein dorpje in Friesland. In eerste instantie met paard en wagen langs de deuren, daarna al snel met een winkeltje aan huis. Zo is het bedrijf uitgegroeid tot een groothandel dat horecaondernemers en zorginstellingen iedere dag het lekkerste groente en fruit van het land verkoopt.

 

Producten vers van het land en seizoensgebonden, dat vindt Smeding het belangrijkste. Seizoensgebonden producten zijn namelijk het lekkerst, beschikbaar én goedkoop. Daarom kan Brownies&downieS inspelen op nieuwe gerechten met de beste producten van ieder seizoen.

 

Smeding Groenten en Fruit heeft oog voor het product. Maar ook voor de maatschappij en de werkomgeving. Zo werkt de groothandel samen met Kwekerij it Wiid, een sociale werkvoorziening in het Friese dorpje Wier. Hier zetten mensen de eerste stappen om te re-integreren op de arbeidsmarkt. De medewerkers met een uitkering groeien zo bijvoorbeeld door naar een betaalde baan. Op die manier draagt Smeding haar steentje bij aan een betere maatschappij.

logo-top-smeding.png

THEE MET EEN VERHAAL

Puritea is een Nederlandse importeur van exclusieve theesoorten uit Sri Lanka en voorziet alle Brownies&downieS vestigingen van de lekkerste thee smaken.

 

Asoka Groen, oprichter van Puritea en geboren in Sri Lanka, werd op jonge leeftijd geadopteerd en groeide op in een Nederlands gezin. Zijn roots met Sri Lanka verloor hij echter nooit.

 

Op 14-jarige leeftijd keert hij terug naar zijn vaderland en raakt daar gefascineerd door de exotische losse theesoorten. Deze thee was vele malen lekkerder dan de thee die men in Nederland dronk. Asoka’s doel was duidelijk: mensen in Nederland kennis laten maken met deze excellente, unieke en nieuwe soort thee.

 

Puritea brengt je dichter bij de theestruik door de pure, natuurlijke en uitmuntende losse theesoorten van Sri Lanka naar Nederland te halen. Het productieproces vindt volledig plaats op Sri Lanka, wat ten goede komt aan de lokale economie. Het resultaat? Eerlijke en lekkere thee, een breed assortiment aan melanges en prachtig ontworpen, milieuvriendelijke verpakkingen.

 

Naast de liefde voor thee, delen Brownies&downieS en Puritea ook nog een gezamenlijk doel: mensen met een beperking mee laten doen in de samenleving. Puritea zet zich namelijk in voor Stichting Carelanka, een stichting die projecten in Sri Lanka ondersteunt waarin mensen met een beperking de hoofdrol spelen. Meer over stichting Carelanka lees je hier.

HET PERFECTE KOPJE KOFIE

Voor Cook & Boon is het branden van de juiste espresso een ware obsessie. Voordat die espresso in het kopje belandt, legt de boon een flinke reis af. Van de beste, met de hand geplukte koffiebonen tot het samenstellen van eigen melanges en het vakkundig en met smaak branden van de bonen. Zelfs het verpakken wordt bij Cook & Boon nog met de hand gedaan, zodat ze met recht de laatste hand aan het product leggen.

 

Cook & Boon selecteert haar premium Arabica bonen zelf, op speciaal geselecteerde plantages in Zuid-Amerika en Afrika. De bonen worden hier altijd met de hand geplukt en geselecteerd op ideale grootte. Daarna worden ze op ambachtelijke wijze gebrand.

 

Op de plantages is het niet altijd even goed geregeld. Cook & Boon werkt daarom actief mee aan eerlijke en duurzame koffie. Dit doen zij door onder andere samen te werken met boeren die ze vertrouwen. Die net zo goed voor hun mensen en omgeving zorgen als voor hun koffiebonen. Maar ook door Oxfam Novib te steunen en daarmee bij te dragen aan een wereld zonder armoede. Verder zet Cook & Boon zich in voor het milieu, het tegengaan van kinderarbeid en zorgen ze ervoor dat de boeren een eerlijke prijs voor hun koffie krijgen.

 

Ze zeggen wel eens, over smaak valt niet te twisten. Maar dat is wel degelijk zo. Cook & Boon blijft altijd op zoek naar de perfecte espresso. Hoe dat moet smaken? Dat is nog maar de vraag. Maar het duurzame en eerlijke karakter maakt de koffie van Cook & Boon al nagenoeg perfect.

Logo C&B roasters_zwart.png